Mijn kind vindt het lastig vriendjes te maken

Gepubliceerd op 18 mei 2021 om 21:44

Waarom het je hart verscheurd als je kind weinig vriendjes maakt…

Gevoelige kinderen lopen vaak tegen het feit aan moeilijk aansluiting te vinden. Zowel in de klas met leeftijdsgenootjes maar ook soms bij familie of op een vakantie. Onbewust voelen gevoelige kinderen zich anders dan anderen. En doordat ze zich anders voelen weten ze vaak niet zo goed hoe ze met een ander om moeten gaan.

 

Maar beter gezegd maken ze zich te vaak druk of een ander hun wel leuk vindt. En belemmerd ze dat in het maken van contact en het onderzoeken van nieuwe vriendschappen.

En natuurlijk is het hartverscheurend en het laatste wat je van je kind wil horen.

 

Maar meestal zit er een diepere boodschap achter en geeft het je veel inzicht in je kind. Want het er niet ‘bij horen’ of ‘niet mee mogen’ doen is behalve dat het heel verdrietig is, ook een inzicht in jouw kind.  Want misschien heb jij als kind deze pijn ook moeten ervaren.

 

Heb jij ook het gevoel gehad dat kinderen niet jouw vriendjes wouden zijn.

Of voelde jij je als kind vaak buitengesloten of kreeg je het gevoel te kort te doen?

 

Zelfs nu als volwassenen nog kan je vaak nog het gevoel hebben te kort te schieten in het leven. En soms zit daar onbewust een diepere boodschap achter die ons terug brengt naar hoe we als kind waren.

Gevoelige kinderen en volwassenen zijn een beetje anders

Want heb je enig idee waarom het voor je kind lastig is vrienden te vinden? Krijg je er een gevoel bij als je kind zegt dat het lastig is om vriendjes te maken? En heb je voor jezelf enig idee als het voor jou lastig was nieuwe vriendjes te maken of leuk binnen een groep te vallen?

 

Het feit is dat gevoelige kinderen nou eenmaal een beetje anders zijn. Ze denken anders en ze voelen anders omdat ze zo’n sterk ontwikkelde ziel hebben. Ze staan daardoor evolutie technisch wat hoger op de ‘zielsladder’ dan de rest in hun omgeving. Ze zijn zich er niet altijd bewust van en dit veroorzaakt nog wel eens problemen als ze hun vriendenkring gaan uitbreiden. En het kan ze ook tegenwerken in het contact maken met vreemde kinderen.

Ieder kind screent de ander...

Zonder dat een gevoelig kind het zelf in de gaten heeft wordt hij door zijn of haar vriendje gescreend. Energetisch gezien.

Want ieder kind is heel gevoelig, ook al heeft de een het in mindere mate dan de ander.

Ze zijn allemaal in staat heel snel energetisch aan te voelen hoe de ander in elkaar zit.

 

Dus stel dat jouw gevoelige kind in een groep komt dan heeft de rest al sneller door dat jouw kind ‘hoger’ staat. Dit gebeurd allemaal zonder woordenwisseling en puur op energetisch niveau. Doordat de andere kinderen jouw kind als ‘hoger’ ervaren kan jouw kind een bedreiging zijn. Zonder dat andere kinderen precies in de gaten hebben wat er gebeurd ketsen ze als het ware een gevoelig kind al af zonder er echt mee gesproken te hebben.

 

En als ze er wel mee spreken of proberen contact te maken dan kan het zijn dat jouw gevoelige kind het verschil zelf al waarneemt, zonder dat het begrijpt wat het waarneemt en waarom. En ook dat gevoel versterkt de onzekerheid en het gevoel dat er iets anders is, of iets mis is met hem.

 

Dus in die paar seconden dat er contact wordt gemaakt wordt er energetisch gezien al heel veel uitgewisseld. En dit hele proces kan zo belangrijk zijn voor gevoelige kinderen waarom ze wel of niet op andere afstappen. En dat zal je wellicht als volwassene ook herkennen. Je voelt soms al aan een groep of daar leuke mensen bij zitten. Leuke mensen met wie je gelijk een klik zal hebben. En je zal andere mensen zien waarmee je liever niet gaat praten omdat je weet dat er weinig uit zal komen.

 

Maar wat doe je als je kind zich afgekeurd voelt!

 

Om gevoelige kinderen te troosten en beter met zulke situaties om te laten gaan is het belangrijk dat ze weten wie ze zijn. Begrijpen dat ze anders zijn. Dat het oké is als ze zich niet bij iedereen even leuk voelen. Begrijpen dat het oké is als er kindjes zijn die hun niet leuk vinden. Omdat het niets zegt over hoe leuk zij wel niet zijn. Maar dat het ligt aan het andere kindje en dat het oneerlijk is, dat we er boos over mogen worden, maar dat we niet aan onszelf moeten gaan twijfelen.

 

Dus hoe pijnlijk het ook voor jouw moeder of vaderhart is, probeer je vanuit rol te verplaatsen dat een afkeuring van een kindje geen afkeuring moet zijn voor jouw kind. Dat ons geluk en ons vrolijke gevoel niet af moet hangen van het feit of een ander ons wel of niet leuk vindt!

 

Dit is btw de fase waarin de eeuwige pleaser gecreëerd wordt! De pleaser die in veel mensen in de volwassenenrol een belangrijke blokkade is en vaak belemmert te doen en te volgen waar jij blij van wordt. Omdat we onbewust nog altijd op zoek zijn naar de goedkeuring van de ander.

 

Dus des te sneller jij dit heelt bij jezelf en bij je kind, des te makkelijker wordt het om deze drollen door te slikken. Van je schouders af te schuiven en door te kunnen gaan.

De energetische boodschap achter dit alles

In de praktijk is dit issue een van de meest voorkomende bij gevoelige kindjes. En een van de eerste dingen die ik doe is ze op zielsniveau uitleggen wat ik hierboven heb geschreven. Dat we nou eenmaal anders zijn. Dat onze wereld anders werkt en dat we daardoor niet altijd een klik hebben met anderen. Dat het goed is dat we niet bij iedereen matchen. Maar dat het altijd moeilijk kan zijn en het je verdriet kan doen. Maar des te sterker we beseffen dat het niet aan ons ligt, dat wij precies goed zijn zoals we zijn, des te beter het voor de ontwikkeling van jouw kind is. Het mooiste vindt ik altijd dat kinderen mijn woorden naar binnen slurpen en zo veel meer tevreden zijn.

 

Dan gebeurd er echt een grote transformatie omdat ik ze zie voor wie ze zijn. Omdat ik ze de erkenning geef van hoe bijzonder ze zijn. En dat we dat niet bij anderen moeten zoeken maar vooral heel erg trots op onszelf mogen zijn. Des te leuker wordt het juist als ik daarna berichten ontvang van ouders waarbij hun dochter ineens makkelijker contacten legt! Of minder lang verdrietig blijft als het niet leuk gaat. Ze worden letterlijk meer weerbaar in hun energie omdat ze zelfverzekerd worden en vertrouwen op de prachtige kwaliteiten in hunzelf.

 

Wil je meer weten over anders zijn? Anders voelen? En hoe dit jou als volwassene misschien nog wel eens beperkt? In de tweede aflevering van mijn Healing Podcast ga ik dieper op dit thema in.

En mocht je willen weten hoe en wat ik exact doe om dit voor jou en jouw kind beter te maken check dan gerust eens mijn healing voor kinderen.

Of beluister hier de podcast

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.