Mama ik doe alles fout

Gepubliceerd op 22 maart 2021 om 13:14

Waarom een gevoelig kind al snel het gevoel heeft dat hij niets goed kan doen…

Als jouw gevoelige kind last heeft van zijn gevoeligheid dan merk je dit aan zijn gedrag. Er komt zo veel bij hem binnen dat hij niet kan filteren wat echt van belang is. Het is alsof er constant vingers in je zij porren. Zo trekt iedere prikkel van buitenaf de aandacht van jouw gevoelige kind.

Je kan je voorstellen dat dit intens vermoeiend is. Dat kinderen daardoor moeite hebben om hun aandacht te verdelen. Maar dat het ook logisch is dat het letterlijk te veel wordt waardoor er een uitbarsting volgt.

Jij kent je kind als geen ander

Als mama weet je hoe je kind reageert. Je weet ook best wel hoe je je kind kan kalmeren. Maar het grootste probleem zit vaak in de reactie naar de omgeving toe. Stel je bijvoorbeeld voor dat je in de klas zit. En dat je door al dat gepord in je zij amper aandacht hebt voor je leerkracht. Dat is tenslotte ook niet zo gek toch? Hoe kan je je focussen op een leerkracht terwijl alles om je heen aandacht vraagt.

En hoe kan je geduldig blijven als je boos wordt of teleurgesteld raakt, als je emmertje al overvol zit van alle verwachtingen en eisen op school? Ook dan is het vrij goed voor te stellen dat jouw gevoelige kind zich bij jou kan luchten, dat het alles er uit kan gooien.

Vrienden, familieleden en kennissen zien alleen het gedrag aan de buitenkant. Net als de leerkracht vaak ook alleen oordeelt vanaf de buitenkant. En ook dat kunnen we ze ook niet altijd kwalijk nemen gezien de grootte van de klassen tegenwoordig.

Hoe fijn is het daarom niet als je niet meer naar de buitenkant kijkt maar van binnen kan gaan luisteren. Dat alle frustraties en pijn van binnen een stem krijgen. Want een vol emmertje komt niet alleen uit prikkels maar ook uit alles wat niet gehoord wordt van binnenuit.

Gevoelige kinderen die ik in mijn afstemmingen spreek hebben vaak het gevoel dat alles aan hun ligt. Alsof ze eigenlijk alleen maar alles fout doen. Omdat er vaak gedacht wordt dat ze niet WILLEN luisteren. Dat ze niet WILLEN meewerken.

Maar het heeft niets met wilskracht te maken maar 9 van de 10 keer met NIET KUNNEN. Met heel jouw hart en jouw intuïtie voel je dat aan je kind. Maar anderzijds kan het je ook onzeker maken. Als je te veel luistert naar de stemmen om je heen wordt het van kwaad tot erger.


Kindermediums to the rescue!

Het zal je niet verbazen dat kindermediums, maar ook mediums & healers an sich zich kunnen verbinden met die stem van binnen, het innerlijk weten. Door deze bijzondere techniek hoeft een kind geen vragen te beantwoorden maar kan het vanuit de energie spreken en ieder gevoel doorgeven. Zo kan het emmertje langzaam weer leger worden. Maar het belangrijkste is dat er tijdens zulke gesprekken begrip komt bij een gevoelig kind. Omdat het medium vanuit haar stem precies kan uitleggen hoe gevoeligheid werkt, en wat de impact is als je zo ontzettend gevoelig bent.

Persoonlijk raakt het mij altijd enorm als ik mag vertellen vanuit mijn eigen kindertijd. De herkenning in mijn woorden maar tevens de kracht die ik via de healing overbreng geven zo’n boost aan troost en opluchting. Dát is wat deze methode zo ontzettend krachtig maakt.

Multidimensionaal healen

Wellicht is het afhankelijk van de kwaliteiten van het medium. Ieder medium specialiseert zich vaak in een ander gebied. De een zal sterker voelen, de ander zal sterker horen.

Om nog even een stapje verder te gaan kan ik je vertellen dat mijn expertise is als  zowel het voelen als in het horen ontwikkeld maar ook in het zien. Zo zie ik bijvoorbeeld of een slaapkamer een rol speelt, een bepaalde opstelling. Of krijg ik levendige beelden van de thuissituatie of vanuit de school terwijl het kind aan mij vertelt waarom hij zich zo rot voelt. Deze combinatie van healing noem ik ook wel multidimensionaal omdat het alle grenzen van tijd en ruimte voorbij gaat. En ja dat klinkt waarschijnlijk heel vreemd en onbegrijpelijk. En dat is tevens mijn grootste valkuil.

Omdat ik er zo aan gewend ben en zo overtuigd ben na alle jaren prachtige resultaten vergeet ik nog altijd dat het magisch is. Want van huilen en zorgen maken naar lachen en weer genieten van het leven, dat is al een wonder op zich. En dat is ook de reden waarom veel meer mensen hier van moeten weten.

Hoe fijn is het als je geen doctoren nodig hebt, geen medicatie nodig, geen kinderpsychiater of psycholoog. Want er is NIETS mis met een gevoelig kind, zolang we hem maar uitleggen dat het onze binnenwereld is waar we stoeiende mee zijn. En dat alles in de buitenwereld zijn invloed heeft. Des te sneller hier bewustzijn en rust in komt des te sneller de oplossing zich vanzelf laat zien.

 

Zelfverzekerdheid en trots

Het mooiste van deze transformaties is dat kinderen als geheel persoon heel erg kunnen veranderen. Omdat ze ineens zo veel over zichzelf leren komt er niet alleen rust maar ook tevredenheid. Onzekerheid maakt ruimte voor zelfverzekerdheid. Boosheid maakt plaats voor trots. Want kijk maar eens wat het met je zelf doet als je aan jezelf werkt, daar groei je ook van. En kinderen hebben weinig werk nodig, alles is er al. Ze mogen alleen voelen en beseffen dat zij er zijn met een reden. Dat hun gevoeligheid een doel heeft. En zo kunnen ze steeds meer groeien naar trotse stralende kinderen. Wat zal onze toekomst hier mooi door worden! Een toekomst vol stralende zelfverzekerde volwassen die niets meer van buiten nodig hebben maar vertrouwen op dat moois wat er van binnen verborgen is.

Ik teken er voor!


Teken jij er ook voor?

Bekijk snel wat ik voor jullie kan doen want er is zo veel mogelijk. Het enige wat je nodig hebt is vertrouwen in het feit dat het beter gaat worden!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.