Help mijn kind zit op een andere planeet

Gepubliceerd op 24 augustus 2020 om 21:33

Earth is calling!

Heb jij wel eens het gevoel dat jouw kind op een andere planeet zit?

Kan je soms geen contact krijgen? Duurt het een paar keer tot je een reactie krijgt? Verdwijnt jouw kind helemaal in zijn spel?

Heb je deze vragen met “JA” beantwoord of een aantal van deze vragen?

Grote kans dat jij een gevoelig kind hebt met een verhoogd ontwikkeld bewustzijnsniveau.

Dit bewustzijn is namelijk niet zo maar ontwikkeld met een verhoogde waarneming.

Maar voordat ik je mee neem in het waarom wil ik je eerst meer vertellen over dit type kinderen.

 

Want ik kan het me voorstellen dat het soms vermoeiend is.

Dat het lijkt alsof het je kind niets interesseert.

Net als dat je kind sneller weg kan kijken als je tegen hem praat.

Of dat je jezelf vaker moet herhalen tot hij de vraag begrijpt.

 

Weet dan dat jouw kind qua bewustzijn inderdaad op een andere planeet zit dan het gemiddelde kind. En dat is niet iets om je zorgen over te maken maar gewoon iets waar je mee leert om te gaan.

 

Wat gebeurd er dan als mijn kind zo ver weg is?

Zoals ik net al aangaf hebben gevoelige kinderen een versterkt niveau van waarneming. Hun geest is erg rijk en wordt constant geprikkeld met allerlei informatie. Die informatie helpt hen verbanden te leggen en creatieve oplossingen te bedenken. Dus het is helemaal niet zo’n slechte eigenschap, je zal alleen je methodes moeten ontdekken om je kind bij de les te houden.

 

En daarmee komt ook het grootse probleem en uitdaging voor gevoelige kinderen die diep in hun eigen wereld zitten. De omgeving zoals de school en familieleden hebben bijvoorbeeld minder kennis over het gevoeliger zijn en wat dit voor jouw kind en zijn concentratie betekent. Zij zullen dus sneller oordelen op datgene wat zij waarnemen. Maar de waarneming van de leraar of je oom is geen waarheid voor jou en jouw kind.  

 

Als mama van een gevoelig kind weet je namelijk dat je kind geen kwade wil heeft of expres niet geïnteresseerd is in jou of zijn omgeving. Probeer je daarom er ook niet te druk over te maken wat een ander misschien wel of niet van je kind denkt. Maar wat kan je dan wel doen om te voorkomen dat je kind wellicht verkeerd begrepen wordt?


Benoem het gewoon!

Om te voorkomen dat je kind verkeerd begrepen wordt en tegen onbegrip aan stuit zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Ten eerste mag je je eigen gevoel volgen en het precies verwoorden zoals jij het zelf ervaart. Dus voel jij dat het geen onwil is van je kind? Verwoord het dan exact zo bij de leraar die zijn zorgen uit. Heeft die strenge oom commentaar omdat je kind niet luistert? Vertel hem geduldig dat je kind gevoelig is en meer in zijn eigen wereld kan zitten. Hier is tenslotte helemaal niets fout aan. Het geeft je kind juist een gevoel van zekerheid en zelfvertrouwen als jij precies kan verwoorden zoals hij zich voelt en hij zich niet hoeft te verdedigen.

 

En mocht je het gevoel hebben dat mensen denken dat je je kind verschoont van zijn verantwoordelijkheid? Geef dan gerust aan dat jij als mama de behoeftes van jouw kind als geen ander kent omdat je al vanaf dag 1 zijn of haar mama bent. Er is niets voor niets het spreekwoord;  Mommy knows best”

Waarom is mijn kind zo'n dromer?

Maar waarom is je kind eigenlijk zo'n dromer vraag je je misschien af?

Is er een reden dat hij/zij zo'n diepe geest heeft?

Wees gerust want het antwoord is ja.

Alles heeft een reden in ons leven, dus ook de 'dromerigheid' van jouw kind. Of het vermogen om totaal in zijn spel te verdwijnen. En ja dat maakt het lastiger voor een leraar. Dat maakt het lastiger voor jou als mama als je bang bent voor onbegrip.

 

Jouw kind heeft een bijzonder rijke geest gekregen met een reden. Hij is er om het verschil te benadrukken in een wereld die bijna geen ruimte meer heeft voor verschil. Een wereld die steeds harder wordt en meer van kinderen verlangt. Als je het mij vraagt is dat verlangen en al die eisen veel te veel voor onze kinderen. Kunnen onze kinderen nog wel echt kinderen zijn?

Is het niet scheef dat wij worden groot gebracht in een maatschappij die op prestatie gericht is. En als je jezelf wel eens uitgeblust voelt vraag je je dan het volgende af; "Hoezeer ben ik op prestatie gericht". Hoe goed ben je in het los laten en helemaal overgeven in het moment?

Heb je soms het gevoel dat je geleefd wordt en er steeds minder ruimte over is voor ontspanning en genieten? Want onbewust hebben we dat allemaal maar verdwijnen we er ongemerkt in. We worden er in mee gesleurd zonder dat we zelf op de rem trappen. Voelen dat het goed is zoals het is. Ook als dat betekent dat het genoeg is.

 

De achterliggende boodschap vanuit dit type kinderen is daarom ook vaak om de verwondering bij jezelf te zoeken. De dromen in je eigen hoofd weer toe te laten. De zin van alles wat je doet loslaten en te gaan leven in overgave. En ja dat is moeilijk en komt ons ook niet altijd uit. Maar wat is het tegenovergestelde van leven in overgave en loslaten? Forceren en tegen beter weten in maar door blijven gaan, terwijl dat juist niet is wat jouw lichaam nodig heeft. Wegdromen, in het moment zijn, stil staan, lezen, creatief bezig zijn of gewoon dagdromen. Het zijn allemaal begrippen die onze dromers aan ons reflecteren. 

 

 

Beeld en geluid alsjeblieft?

Los van de spiegel die jouw gevoelige kind jou hiermee kan aandragen blijft het soms nodig beeld en geluid te krijgen. Al is het voor de praktische zaken of omdat je wat wil vragen aan je kind. Wat doe je dan om weer in het beeld van je kind te verschijnen?

Wat vooral helpt bij gevoelige kinderen is om ze even van hun planeet te halen. Het is belangrijk dat je hiervoor zelf goed in je lichaam aanwezig bent en dat je niet te gejaagd of gehaast bent. Begin daarom met een ademhaling vanuit je buik. Check of je buik voller wordt op het moment dat je in ademt. Als je de juiste ademhaling hebt ben je namelijk meer in lijn met je eigen energie en kom je sterker binnen bij de energie van jouw kind.

 

Stap vervolgens dicht naar je kind toe en buk naar hem zodat je op ooghoogte spreekt. Mocht je kind die fase ontgroeid zijn en is hij/zij inmiddels een stuk langer? Raak hem dan even aan op zijn schouder en aai hem even. Een aanraking vanuit liefde brengt gevoelige kinderen direct terug op aarde. Kijk even of je hem in de ogen aan kijkt en je kind jou ook goed aan kijkt. Dat zijn vaak de momenten dat je zijn volle aandacht hebt, hoe ver de mooie reis ook was. 😉

 

Mocht deze categorie dromers en tijdreizigers verder ondersteuning nodig hebben? Ik heb een fijne kindermeditatie die kinderen helpt te landen in hun eigen lichaam en hun energie te balanceren. Hierdoor verdwijnt de overmatige hoeveelheid aan prikkels en wordt het visueel vermogen gestimuleerd. Gevoelige kinderen voelen zich vaak lichter en meer opgeruimd in hun hoofd. Dus of het nu gaat om een overvol hoofd, of een hoofd wat even niet op de planeet aanwezig is landen is dus altijd mogelijk!

 

Nieuwsgierig naar de meditatie? Of zou je graag wat meer willen weten wat er precies in jouw kind zijn hoofd afspeelt? Met een van mijn consulten op afstand maak ik het heel snel helder zodat je precies weet wat je kunt doen en hoe.


Ja ik zou graag willen weten wat er in zijn/haar hoofdje om gaat...

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.