Meditatie

Meditatie en ik, het is een bijzonder team. Al had je mij verteld op mijn 20'ste dat ik kon mediteren had ik je vierkant uitgelachen. Niet omdat ik het super suf zou vinden, maar omdat ik nooit zou geloven dat ik dat kon. Als typische stuiterbal knalde ik altijd van links naar rechts, woorden, gedachten, zo'n chaos in mijn hoofd!

Dat ik het kon leren en beheersen was een van mijn grootste lessen gedurende mijn spirituele ontwikkeling. Niet alleen om mijn bewustzijn te vergroten maar om mijn lichaam te 'voelen'. Waar ik normaal altijd gewend was 'door te gaan' en even 'flink op mijn tanden te bijten' heeft meditatie mij geleerd naar mijn lichaam te luisteren.

Dag paracetamol!

Door bewust te worden van mijn gevoelige aard, hoe ik toch steeds overprikkeld raakte, hielp meditatie mij tot rust te komen. Door eerder te voelen wat mijn lichaam nodig heeft, kon ik op tijd ingrijpen. Een lange periode van migraine en chronische hoofdpijn was voorbij!

kindermeditatie - de toverboom

Deze meditatie is speciaal gemaakt voor gevoelige kinderen. De Toverboom neemt jouw kind mee op reis naar het magische bos. De geleide meditatie helpt de onrustige kleintjes terug te brengen naar zichzelf. Minder piekeren, minder buikpuin, puur door energetische balans.

Mijn oudste kind  Jacky vraagt regelmatig naar mijn kindermeditatie. Ze voelt zich 'lekker in haar lijf' als ze de meditatie doet. Is dat geen mooi compliment! 

Met de voeten landen

Wil je een gratis meditatie ontvangen om rustig je dag te starten?

Voor nieuwe abonnees op de nieuwsbrief heb ik een fijne korte meditatie opgenomen. Met deze meditatie breng je de aandacht naar je ademhaling en de gronding van je energie.

Essentieel voor gevoelige ouders en kinderen om de dag goed van start te gaan.

 

Als typische stuiterbal kan ik niet zonder meditatie. Het brengt me terug in mijn lichaam.